Štefánik v semifinále na 100 m motýlik 12. v slovenskom rekorde

26.06.2015 Celý región

Baku 26. júna (TASR) - Slovenský plavec Vladimír Štefánik na 1. európskych hrách v Baku finišoval v piatkovom semifinále na 100 m motýlik na konečnej 12. pozícii v novom slovenskom juniorskom rekorde 54,59 sekundy. V jeho semifinálovej rozplavbe obsadil piatu priečku, napokon mu postup do elitnej osmičky ušiel o 32 stotín sekundy.

V dopoludňajších rozplavbách dosiahol Štefánik 15. najrýchlejší čas 55,32, čo bol jeho osobný rekord. V semifinále ho ale dokázal ešte výrazne stlačiť a prekonal tak slovenské juniorské maximum Norberta Trudmana z augusta 2008, ktorý vtedy v Belehrade zaplával čas 54,94.

"Doobeda sa mi neplávalo bohvieako, mal som síce osobný rekord, ale iba o nejakú stotinu. V semifinále som chcel ísť lepšie a to sa mi aj podarilo. Nestuhol som a osobák som si zlepšil skoro o sekundu," povedal po pretekoch.

Sedemnásťročný mladík verí, že svoj rekord čoskoro ešte vylepší. Koncom augusta sa predstaví na juniorských majstrovstvách sveta, na ktorých by sa chcel taktiež prebojovať do semifinále. "Konajú sa koncom augusta v Singapure, takže teraz je hlavné pripraviť sa na ne. Už som sa tam kvalifikoval a chcem sa dostať do semifinále," pokračoval.

Podujatie v Baku, ktoré je zároveň majstrovstvami Európy juniorov, si pochvaľoval. "Je to tu super, nečakal som to. Starší športovci vraveli, že je to spravené ako na olympiádach, takže pre nás je to obrovská skúsenosť. Nemôžem sa na nič sťažovať," dodal.
 

Vyberte región